Om iPhone 7 ser ut som iPhone 6s, skulle det vara ett stort problem för Apple

Kan Apple komma undan med endast uppdatera utseendet på iPhone vart tredje år? En färsk undersökning antydde att iPhones upgraders kommer att skjutas upp om den nya iPhone ser ut befintlig luren.

Undersökningen genomfördes av Quartz visade att mer än tre fjärdedelar av de tillfrågade sade att de var antingen “inte så troligt” eller “inte alls troligt” att uppgradera till iPhone 7 om det inte har sett en redesign.

IPhone 6s ger stora förbättringar jämfört med iPhone 6 i form av prestanda, kamera kvalitet och den nya 3D-Touch-teknik.

Vända att omkring, sade bara 9,3 procent av de tillfrågade att de var antingen “mycket troligt” eller “mycket troligt” att uppgradera sin iPhone om iPhone 7 inte har gjorts.

Denna nyhet kan komma som lite av ett bekymmer för Apple.

För närvarande är iPhone försäljning som flytande med hjälp av Android “switchar” och folk köper billigare iPhone SE, och idén med iPhone 7 är att människor som köpt iPhone 6 och 6 Plus – och det finns en hel del av dem om – kommer att närmar sig slutet av deras kontrakt och letar efter en ny telefon, och att detta i sin tur skulle återuppliva försäljning.

Men kan köpare skjutas upp att köpa en iPhone som ser ut ungefär som den som de ska flytta upp från?

Undersökningen tyder på att detta kan vara fallet. På frågan om de skulle ändra sina uppgraderings vanor för att matcha Apples om företaget börjar uppdatera iPhone vart tredje år i stället för två, de flesta av de svarande (70 procent) angav att de var antingen extremt mycket, eller något benägna att göra det.

Silver foder mitt i sönderfallande iPhone, iPad och Mac försäljning, Trans Google Chrome till den ultimata besöker verktyg, här är hur man snabbt och enkelt uppdatera alla dina Apple-enheter, Acronis Backup 12 erbjuder “världens enklaste och snabbaste backup, Seagate lanserar världens största konsument hårddisk

Undersökningen var inte så stor (drygt 500 svarande), men det är fortfarande mycket betydande med tanke på hur avgörande resultaten.

Till dem som är tekniskt bevandrad, kan det tyckas märkligt att så många människor baserar sina inköpsbeslut på utseendet på en enhet i stället för vad som finns inuti enheten, men för den genomsnittlige användaren, räkna ut vad alla olika inkrementella uppgraderingar innebär kan vara svårt . Även människor vill att deras nya saker att se nya, snarare än att behöva förklara för andra att alla skillnader finns på insidan.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Ett annat problem är att de mer obskyra och nisch den nya iPhone funktioner blir, såsom 3D Touch och Live Foton, desto svårare är det kommer att bli att kommunicera vad som är nytt och annorlunda för den genomsnittlige användaren.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

recension

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik