NetApp nya datacenter: 54 veckor från avtal till verklighet

NetApp formellt meddelade öppnandet av deras nya Hillsboro, Oregon datacenter i dag, nästan exakt 54 veckor från deras tillkännagivande att de hade tecknat ett avtal med Digital Realty att designa och bygga sin state-of-the-art anläggning. Den nya datacenter blir att vara central plats för NetApp företags IT-tjänster samt övervakningspunkten för deras kundsupport.

Den 55.000 kvm anläggningen har bara unter 20.000 kvm ft av tekniskt utrymme och tillsammans med NetApps förvarings utrustningen ingår också företag hårdvara från leverantörer som Fujitsu och Oracle. Och eftersom inga datacenter är komplett i dessa dagar utan någon form av moln fokus, finns det också en installation av Cisco / NetApp FlexPod datacenter plattform. De FlexPods är pre-validerade datacenter lösningar som kombinerar Cisco UCS-servrar och anslutningar med NetApp lagringsfält och VMware virtualisering.

Den nya datacenter var desgned med en PUE mål på 1,3, och är byggd och utrustad med NetApp målet att ha tillgång till alla uppgifter vid alla tidpunkter för användarna, utan traditionella driftstopp för underhåll och uppgraderingar.

I juli meddelade Netapp att de skulle bygga en andra datacenter i Research Triangle Park område utanför Raleigh, North Carolina. Denna möjlighet kommer att finnas tillgänglig som en teknik showcase för kunder samt vara platsen för NetApps engineering R & D team, enligt uppgifter släpptes tidigare i år.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar