Nästa stopp för Google Fiber? Dessa lyckliga städer (med mer på väg)

Google Fiber expansionsplaner, (Google)

Ryktena var rätt. Google Fiber kommer nu fyra nya storstadsområden i hela östra USA

Sökandet jätte vände internetleverantör bekräftade på tisdagen att den kommer att föra höghastighetsinternet till Charlotte och Raleigh-Durham, NC tillsammans med Nashville, TN och Atlanta, GA.

Den största tech expo av året närmar sig sitt slut. Här är de allra bästa tech vi har sett – inklusive virtuell verklighet, wearable tech, datorer-on-a-stick, och nästa generations chips.

Dessa fyra regioner, med en sammanlagd befolkningsandel på omkring 3 miljoner, kommer att vara den senaste att få internet hastigheter på upp till 1 Gbit – mer än en hundra gånger snabbare än det nationella genomsnittet.

Byggarbetet inleds senare i år, men ett slutgiltigt datum inte tillkännagavs.

Tjänsten är gratis för dem som vill ha 5 Mbps hastighet (med en engångsbyggavgift på 300 $), eller $ 70 per månad för att få tillgång till höghastighets fiber internet.

Projektet först kom till Kansas City, MO i juli 2012, och senare utvidgas till Provo, UT, och Austin, TX.

Google meddelade nästan ett år sedan i februari att North Carolina skulle vara en av de sex nya stater att ta emot höghastighetsinternet. Men det sa att det skulle vänta tills i början av året för att meddela vilken av de få utvalda städerna kommer att få tjänsten.

Google Fiber chief Dennis Kish, som tidigare tjänstgjort vid Qualcomm innan han flyttade till sökandet jätte, sade i anmärkningar som få tjänsten att de fyra nya städer är en “långsiktig investering” för företaget

Kish tillade att om fem städer missade den här gången – Phoenix, Portland, Salt Lake City, San Antonio och San Jose – samtal pågår fortfarande. Ett beslut om huruvida eller inte att expandera göras senare i år.

Uppdaterad den 27 januari: med bekräftelse och kommentarer från Google.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”