Intuit lanserar bitcoin betaltjänst i Australien

Australiska små företag som använder Intuit molnbokföringsprogram Quickbooks Online kommer nu att kunna erbjuda sina kunder möjligheten att betala för varor och tjänster med bitcoin, efter bolagets lanseringen av sin PayByCoin tjänst i landet.

Intuit, vilket också gör Quicken personlig finansiell programvara, meddelade lokala lanseringen av sin PayByCoin tjänst på torsdag, med vd för Intuit Australien Nicolette Maury säger att tjänsten redan har vunnit dragkraft bland early adopters i sitt hemland, USA.

Den PayByCoin plattform integreras med Bitpay s bitcoin betalning API, med köpmän som fick nästa dag bankkonto bosättningar från Bitcoin betalningar.

Intuit har betonat att även om det ger konnektivitet och mjukvarutjänster för att integrera Bitcoin transaktioner, kommer det inte att ta emot eller inneha några medel i samband med de PayByCoin transaktioner.

Den Bitpay API har gjort rundor bland några av världens största internetspelare, med PayPal samarbetar med företaget tillsammans med Coinbase och GoCoin för att börja acceptera den virtuella valutan från PayPal betalningar Hub.

I december började Microsoft så att användarna kan handla i bitcoin på den pågående marknadsvärdet via Bitpay och lägga till motsvarande värde till kundernas Microsoft-konto, för användning för att köpa innehåll i Windows Store, och i butiker som huset Xbox produkter.

Lanseringen av Quickbooks “Bitpay integration i Australien kommer bara några dagar efter lagstiftare i Silicon Valley hemland, Kalifornien, flytta för att förbjuda olicensierade Bitcoin företag i staten.

Förra veckans California State Assembly aviserat en proposition AB 1326 att om det går igenom, skulle förbjuda olicensierade kryptovaluta verksamhet, förbjuda en person att bedriva “verksamhet i virtuell valuta”.

“Detta Bill skulle förbjuda en person att bedriva i detta tillstånd i branschen för virtuell valuta, enligt definitionen i detta tillstånd, om inte personen är licensierad av kommissionären för affärs tillsyn, eller är undantagna från licensieringen krav, enligt” den Bill sa.

Lagförslaget föreskriver att en handlare eller konsument som “utnyttjar virtuell valuta enbart för köp eller försäljning av varor eller tjänster” kommer att få betala en icke-återbetalningsbar avgift på $ 5000 till kommissionären för affärs tillsyn för en licens som tillåter dem att vara i “verksamhet i virtuell valuta”.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Detta verkar i strid med lagstiftningen undertecknades in i lag av guvernören i Kalifornien Jerry Brown i juni förra året, vilket upphävde sällan verk förbudet mot företag eller personer från att utfärda annat än dollar pengar, effektivt göra Bitcoin tekniskt lagligt i staten.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela