Indien har 367 mobila bredbandsanvändare 2016

New Delhi – Indien kommer att bli världens näst största marknaden för mobilt bredband år 2016, slår 367 miljoner mobila bredbandsanslutningar och förbi USA.

Enligt GSM Association (GSMA), kommer landet att vara på andra plats efter Kina som kommer att nå 639 miljoner mobila bredbandsanvändare, medan USA kommer klockan 337 miljoner.

Industrin Gruppen sade mobil bredbandsuppkoppling i Indien hade ökat stadigt sedan 3G-licenserna delades ut i september 2010.

“Den mobila industrin i Indien är satt till enorma tillväxt som bredbandsteknik mobila såsom HSPA (HSPA) och LTE (long-term evolution) börjar föröka sig, men det finns utrymme för betydligt större utveckling,” Anne Bouverot, GSMA: s generaldirektör sade vid en pressinformation höll henne tidigare i veckan.

Hon tillade att det för närvarande finns över 10 miljoner HSPA-anslutningar över hela landet och detta förväntas växa med 900 procent till över 100 miljoner anslutningar 2014.

Här att lansera GSMA kontor här, Bouverot sade: “Indien är en allt viktigare marknad för den mobila industrin, både kommersiellt och i politiska termer genom sitt inflytande i hela Asien-Stillahavsområdet och i världen.”

Underlätta snabb frigivning av spektrum, kommenterade landets framtida planer, GSMA sade den indiska regeringen måste fastställa en tydlig färdplan för spektrumallokering som utförs på ett öppet sätt. I sin inlaga till Telecom Regulatory Authority of India i frågan spektrum, sade branschorganet alla tillgängliga spektrumet i bandet, både åter spektrum och för närvarande ofördelade spektrum, bör göras tillgängliga i den kommande auktionen.

Enligt Sanjay Kapoor, Bharti Airtels VD gran Indien och södra Asien, Indien har för närvarande världens tredje största Internet kundbas med över 100 miljoner användare, och näst största Facebook abonnenter med 43 miljoner användare.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

“Indien är nu redo på väg mot en annan tektoniska skift”, säger Kapoor, som också var vid genomgången. Däremot konstaterade han att detta endast kan ske om mer harmoniserat spektrum frigörs, vilket garanterar hög hastighet bredband finns till rimliga priser. Detta gör det möjligt för Indien att överbrygga klyftan telefoni och ansluta sig till växande mobilt bredband ekosystem, tillade han.

“Olika studier har visat att en 10-procentig ökning av mobilpenetrationen kan leda till en procents ökning av BNP (bruttonationalprodukt), och en 10-procentig ökning av mobilt bredbandspenetration kunde leverera en 1,4-procentig ökning av BNP. Tillsammans med 2G och 3G, när 4G distribueras, kommer Indien att vara i framkant av banbrytande mobilt bredband bestämmelse globalt “, konstaterade han.

Under de senaste 15 åren, sedan lanseringen av mobila tjänster, säger Kapoor tillhörande fördelar har varit enorm för Indien och dess folk. “BNP-tillväxten har ökat, mycket tack vare att Empowering effekterna av mobiltelefoni”, sade han.

Swati Prasad är en frilansande IT-skribent baserad i Indien.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”