IBM Watson Centre, Garage & Design Studio öppna i Singapore

IBM har inrättat tre nya anläggningar i Singapore bjudet att erbjuda tillträde till sina kognitiva computing och designmöjligheter samt en testbädd för att bygga produktprototyper baserade på ny teknik.

Tillhör tech säljarens lokala kontor på Marina Bay Financial Centre, de nya IBM Watson Centre hus både IBM Garage och IBM Studios och fungerar som det regionala navet, som erbjuder kunder och industripartners i Asien-Stillahavsområdet en plattform för att testa nya idéer med hjälp av IBMs kognitiva och uppgifter analytiska tekniker.

Singapore dräkt tjänar också nu som företagets nya huvudkontor för regionen.

I sitt tal vid lanseringen torsdag, IBM befattningshavare förebådade “en ny era” kognitiv där allt kan “reimagined” och omarbetade för att bryta ny mark. Företagens övergång till digitalisering hade genererat enorma mängder data och med tillkomsten av molnet, som nu skulle kunna utnyttjas och matas in i maskin lärande system.

Dessa skulle sedan generera värdefull kunskap och intelligens i omvärlden, vilket banade väg för kognitiv tänkande och bättre beslutsfattande. Inom sjukvården, till exempel, var läkare knacka Watson att utveckla nya behandlingar för hjärncancer.

Notera att maskininlärning kan användas över alla vertikala, Anthony Menezes, IBM: s Asien-Stillahavsområdet vice vd för kognitiva lösningar, säger: “Vi tror att vi är i början av en ny era … [där] kognitiva lösningar kommer att ta över världen. Vi räknar med att vara en del av varje beslut under de kommande fem åren. ”

Menezes noterade att IBM hade investerat i kognitiv teknik under det senaste årtiondet, vilket skapar olika produkter och tjänster för att stödja detta utrymme.

På så sätt har det identifierat tre viktiga attribut kring hur dess kognitiva plattform: förstår, med fokus på hur det interagerar med människor genom text, röst, eller naturligt språk, hur det skäl genom att extrahera och sätta sammanhang till information, samt som dess förmåga att lära sig skala så att det fortsätter att lära sig och utöka sin kunskap genom varje interaktion och runt en organisations processer.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning,? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Det finns 5000 IBMers hela Asien-Stillahavsområdet utbildade i kognitiv teknik, inklusive dataforskare, forskare, ingenjörer programvara, och analysexperter. Den nya Watson Centre också kommer att erbjuda utbildning, hackathon, och verkstäder som är skräddarsydda för olika grupper som startups, utvecklare och systemintegratörer.

DBS Bank hade anmält sig för att arbeta med möjlighet att utveckla nya tjänster som bygger på vad den beskrev som, banbrytande teknik och stödja Singapore bankens egna initiativ i fintech.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

I sitt tal vid lanseringen, DBS VD Piyush Gupta noteras att traditionella finansiella tjänster stod inför ökad konkurrens från fintech spelare och icke-traditionella aktörer, som aggressivt riktar finansiella tjänster värdekedjan. Kinesiska e-handel operatören Alibaba, till exempel, hade låne relationer med 37 miljoner SMB (små och medelstora företag) och 300 miljoner kunder kredit poäng.

Och de gör saker bankerna inte får göra. Detta är verkligheten i dag “, säger Gupta.” De reimagining vår värld mycket annorlunda från hur vi hade tänkt det. “Han tillade att detta hade drivit behovet av traditionella aktörer som DBS att ompröva kundernas resa och förbättra sin leverans av tjänster. Organisationer skulle också behöva anta en ny attityd till fullo förändra sin affärsmodell.

“Skillnaden mellan [lik av [] Alibaba och en bank är det folk, tänkesätt … [har] flexibilitet och vilja att göra saker annorlunda. Det bästa sättet att göra är att ge människor verktyg för att reimagine och utveckla [ nya produkter och tjänster “, sade han och pekade på IBM Watson anläggningen som en plattform där experimentera med nya idéer samtidigt trycka på tech säljarens kognitiva expertis.

Privat sjukvård grupp Parkway Pantai också trycka på Watson plattform för att erbjuda proaktiv patientövervakning och användning av realtidsdata analys för att underlätta tidig intervention. Dessa det hoppades skulle förbättra kvaliteten på vården och medicinska resultat i sina intensivvårdsavdelningar på Mount Elizabeth Novena Hospital i Singapore.

Parkway Pantai vd för Singapore operationer division, Kelvin Loh, sade i ett uttalande: “. System som kognitiv computing kan kontinuerligt läsa, övervaka och snabbt förstå stora mängder data med beslutsstödsverktyg som Watson, kan våra kliniker och sjuksköterskor få data i rätt sammanhang, snabbare och vara anpassade efter patientens behov. Detta innebär att större effektivitet och bättre resultat för våra patienter. ”

I samband med Watson lanseringen IBM också officiellt öppnat sin femte globala garage plats i Singapore, vilket skulle tillåta utvecklare, kunder och startups att Testbed verktyg och processer baserade på blockchain teknik.

Säljaren själv hade antagit blockchain internt, med tillämpning av tekniken för att den globala finansieringsrörelse i syfte att lösa tvister mellan bolaget, dess partners och kunder.

IBM öppnade också sitt 30 globala Design Studio i Singapore, tippad att ge design och digitala experter för att hjälpa sina kunder att utveckla nya affärsmodeller och produkter. Anläggningen hus mer än 100 designers utbildats i att bygga “interaktiv upplevelse” och erbjuder workshops i digital omvandling, kognitiv erfarenhet design och mobil och omni-kanal applikationsutveckling.

IBM var inriktning för att fördubbla sitt team av designers på lokal studio anläggningen i slutet av året. Andra designstudior i regionen ingår Bangalore, Dubai, Melbourne, och Shanghai.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta