IBM levererar fast kvartal, ups 2009 resultatutsikterna

IBM levererade en solid tredje kvartalet som innehöll bättre än väntat resultat och intäktstillväxt. Företaget höjde också sina resultatmål för 2009.

IBM på torsdagen rapporterade tredje kvartalet nettovinst på $ 3,1 miljarder eller $ 2,40 per aktie, på intäkter på $ 23,6 miljarder ned 7 procent från ett år sedan. Wall Street letade efter resultatet av $ 2,38 en andel på intäkter på $ 23,4 miljarder dollar.

Utsikterna var också fast. IBM räknar 2009 intäkter till ca $ 9,85 per aktie, upp från en tidigare projektion av $ 9,70 per aktie. Wall Street hade IBM på $ 9,78 för året. På ett konferenssamtal med analytiker, IBM CFO Mark Loughridge sade företaget vunnit marknadsandelar i både hårdvara och mjukvara. I programmet fick Websphere 3 procent marknadsandel på Oracle middleware, sade Loughridge. På hårdvarusidan, “vi tar det (andel) från både Sun och HP”, tillade han.

Som vanligt, IBM: s kvartalsvisa bilden var verkligen om tjänster och programvara. För de tre månader som avslutades 30 september, hade IBM: s global enhet tekniktjänster intäkter på $ 9,43 miljarder ner 4,4 procent från $ 9,86 miljarder år sedan. Den globala försäljningsföretagstjänster var $ 4,34 miljarder ned 11,5 procent från $ 4,9 miljarder per år sedan. Loughridge var hausse på IBM: s förmåga att logga erbjudanden under det fjärde kvartalet och sade “vissa tidiga tecken var uppmuntrande.”

Loughridge tillade att företagens efterfrågan har stabiliserats gå in i 2010 med en ökad försäljning pipeline. Loughridge sade att det är en avsevärd förbättring och IBM har flera möjligheter framöver. Analytiker dock lät som om de ville ha mer från IBM: s utsikter.

Här är en titt på hur IBMs tjänster enhet klarat under kvartalet (uttalande, presentation)

Programvaruintäkter var $ 5,11 miljarder ner 2,6 procent från $ 5,25 miljarder år sedan. Det är också anmärkningsvärt att IBM levererade omsättningstillväxt inom alla sina produkter med undantag för Lotus.

IBM: s hårdvara verksamhet fortsatt svag. Big Blue levererade tredje kvartalet intäkter på $ 3,92 miljarder ned 11,6 procent från $ 4,43 miljarder år sedan. Inom hårdvara, tog IBMs stordator server intäkter en hit, en minskning med 26 procent från ett år sedan.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Här är en titt på IBM: s geografiska fördelning

Och intäkterna från industrin

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september