HP lanserar nya riskkapital, HP Tech Ventures

Hewlett Packard meddelade på tisdagen att det officiellt är lanserar HP Tech Ventures, ett företags satsning arm som kommer att göra investeringar i tidiga skeden i en rad tekniker som spänner över 3D-utskrifter, Internet of Things, uppslukande computing, artificiell intelligens och robotik.

Bas i Palo Alto, Kalifornien och Tel Aviv, kommer Tech Ventures laget att ledas av HP: s “chefssprängare” Andrew Bolwell, som kommer att rapportera till HP CTO Shane Wall, Wall Street Journal först rapporterades. HP Tech Ventures kommer att komplettera företagets interna innovation som produceras av HP Labs, enligt Wall.

Nästa tekniska revolutionen förskjuts mot strategiska marknader som talar till HP: s styrkor, “Wall sade i ett uttalande.” Med vår globala varumärke och bred räckvidd i konsument- och kommersiella marknader över hela världen, HP kan hjälpa startups få produkt på marknaden, bygga sin verksamhet och skala på den globala marknaden när de växer.

HP nya externa placeringar kommer att lossna av sina balansräkningar, säger Wall, snarare än genom ett separat investeringsfond.

Tillkännagivandet kommer omkring sex månader efter HP uppdelad i HP Inc. och Hewlett Packard Enterprise. HPE har sin egen riskkapital kallas Hewlett Packard Ventures, som investerar i företag startup inriktade på områden som datacenter, cloud computing och säkerhet.

Vid årets Slush startkonferens, företag stora och små delade deras visdom om hur man gör det stort med Helsingfors publiken.

Windows 10 datorer med en skillnad: HP lanserar modulära Elite skiva och paviljongen Wave

HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter

HP glimmar spelkuben med kraftfull Omen X-skrivbordet

Mitsubishi Materials: Ta oss din e-avfall för återvinning, har vi inget emot vad det är

Windows 10, Windows 10 datorer med en skillnad: HP lanserar modulära Elite skiva och paviljongen Wave, hårdvara, HP: s Q3 beats uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter, datorer, HP glimmar spelkuben med kraftfull Omen X-skrivbordet, Tech Industry ; Mitsubishi Materials: Ta oss din e-avfall för återvinning, har vi inget emot vad det är