Hands-on med Kali Linux 1.0.7

En ny version av Kali Linux (reinkarnation av Backtrack) är alltid bra nyheter. Att arbeta i nätverkssäkerhet, kriminalteknisk analys och penetrationstester är det viktigt att hålla dina verktyg aktuell, både så att du är skyddad mot de senaste kända hot, och så att du har de senaste verktygen till ditt förfogande.

Jag skrev i detalj om den tidigare utgåvan, Kali Linux 1.0.6, i januari, med en skärmdump galleri. Så jag inte gå in på den typen av detaljer här gången, jag vill bara att täcka höjdpunkterna i den nya versionen.

Frisläppandet meddelande ger en kort översikt över den nya versionen. Först innehåller den här versionen Linuxkärnan 3,14 så det kommer att ha den senaste kärnan förbättringar, felrättningar och hårdvarustöd. Det är i sig goda nyheter.

För det andra, särskilt förklarat att det inte är nödvändigt att installera den nya versionen från scratch. Om du redan kör Kali, kan du bara få de senaste uppdateringarna (dist-upgrade), och du är allt klart.

Kali Linux Hämta en lista över 32-bitars och 64-bitars ISO-bilder. Förutom de vanliga “Live” bilder, som är en jättestor 2.8GB, det finns “mini” bilder som bara 25MB eller så, som är ungefär motsvarigheten till Debian “netinst” (nätverksinstallations) bilder.

Om du använder standardbilder, du får ganska mycket allt i ett paket, och du kan antingen arbeta direkt från en live-USB-minne eller live-DVD, vilket ofta är fallet vid utredning säkerhetsfrågor, eller så kan du installera från Live systemet en hårddisk.

“Mini” bilder är installatörer bara, inte levande bilder, och du måste ha en internetuppkoppling för att utföra installationen (duh). Under detta kan du anpassa installationen, bara välja paket och funktioner som du vill.

Det finns också ARM bilder på nedladdningssidan, och versionsfakta nämna att det blir några ytterligare virtuella maskin bilder tillgängliga inom en snar framtid.

Kali Linux ISOs är hybrid bilder, vilket innebär att de antingen kan brännas på DVD-skivor eller dumpas direkt till ett USB-minne (med dd). De är fortfarande inte UEFI boot kompatibel, men jag antar att det är inte så mycket av ett problem / besvikelse med denna typ av distributions specialitet som det är med en allmän spridning ändamål. Jag skulle ändå vilja se en UEFI Säkert Boot version, dock.

När du startar Kali Live bild, får du en Gnome skrivbord med alla de speciella Kali godsaker (säkerhetsverktyg och applikationer) integrerade i Gnome-menyn. Härifrån kan du arbeta normalt, som med alla Linux Live-system, eller så kan du gå till Systemverktyg / Installera Kali Linux att permanent installera en hårddisk. Kali faktiskt använder Debian Installer (duh, det härrör från Debian GNU / Linux), så att alla intäkter smidigt.

Jag valde att installera Kali utsläpp till min Acer Aspire V5-system (främst eftersom det är det som jag har med mig i dag). Det innebar att jag var tvungen att byta från UEFI boot Legacy boot att köra installationsprogrammet – och ännu viktigare, eftersom Kali inte har UEFI boot stöd, jag behöver något annat för att hantera startprocessen när jag byter Acer tillbaka till UEFI boot. I mitt fall att “något” är openSUSE GRUB bootloader, men det kan också göras med rEFInd Boot Manager, eller med någon annan UEFI-kompatibla Linux-distribution om du är flera uppstart som jag. Jag hade inte igenom om det förrän just nu, men eftersom den nuvarande Debian släpper redan inkluderar UEFI stöd, jag undrar varför Kali inte har plockat upp ännu?

En sista sak om uppstart Kali Linux. Detaljerna i detta ligger utanför ramen för denna typ av allmänna Linux blogg, men en av de viktigaste framstegen i den här versionen är stöd för krypterad USB uthållighet. Detta är speciellt för personer som kommer att uppstart Kali från ett USB-minne, det ger dem möjlighet att säkert spara ändringarna i en krypterad partition på USB-enheten. Jag har inte haft tid att titta på detta i detalj ännu, än mindre faktiskt prova ut, men vid första anblicken jag tror att det tar bort förmodligen en av de viktigaste orsakerna till att bära en dedikerad laptop runt för säkerhetsanalys, snarare än bara en Live USB sticka.

Där har ni det, kort och mycket söt. Om du är intresserad av nätverkssäkerhet, kriminalteknisk analys eller penetrationstester, är detta en Linux-distribution du behöver veta om. Om du redan använder det, bara se till att du plocka upp de senaste uppdateringarna så att du får den nya kärnan och verktyg.

Vidare läsning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

uppgraderingar av maskinvara (och vissa program huvudvärk) med min nya bärbara dator, uppdatera överbelastning: Ställa upp min nya bärbara dator, Hands-on med Mint kanel Hot Corners, testa en ny bärbar dator med openSUSE, Fedora, Linux Mint och mer, Hands On: Linux Mint 17 Release Candidate

Enterprise Software, söt SUSE! ? HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, Enterprise Software, Från och med Linux i början, Linux, Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

? Från och med Linux i början

Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows