Är den post-PC PC Mac?

Minskningen av PC-försäljningen i allmänhet – även inklusive Mac försäljning – är klart på grund av höjningen av Android och iOS-enheter. För fem år sedan en dator (eller Mac) krävdes för att surfa på webben, handels foton, butik och få e-post.

Miljontals människor behöver inte en fullt utvecklad operativsystem och förvaltnings huvudvärk som innebär. Inte heller de vill ha eller behöver snabbare processorer, snazzier GUI, eller massiv lokal lagring.

De vill ha bekvämlighet, låga underhållskostnader, gå någonstans användbarhet och rimlig kostnad. För miljontals en smartphone eller en tablett är hela datorn som de behöver.

För fem år sedan den stora skillnaden mellan PC och Mac var priset: Apple inte göra low-end maskiner. Den lägsta kostnaden Windows anteckningsbok var mindre än halva priset av de billigaste bärbara Mac.

Idag är dessa prisbegränsade köpare köper mobila enheter. Eftersom Mac aldrig vädjade till den målgruppen, har deras försäljning inte påverkats. Det är uppenbart.

Men varför Mac försäljning växer? tre skäl

Datorn blir en premiumprodukt för en premiummarknaden. 10 år sedan Consumer Electronics Show (CES) dominerades av datorn. Idag dominerar mobil.

Vilket innebär att datorer är inte central i konsumentens liv. De är verktyg för digirati, inte apparater för massorna.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

För år hållit i branschsammanhang Jag har märkt att Mac penetrationen är högre bland yrkesverksamma än bland befolkningen i allmänhet. Vad vi ser i dag är mer professionella köper Mac, även för att köra Windows.

Kommentarer välkomna, naturligtvis. Om du nyligen har bytt från PC till Mac – eller tvärtom – varför?

BYOD. Som företagets IT har tvingats att stödja fler enheter, är det inte så lätt att förbjuda Mac. Om iOS och Android stöds, varför inte Mac OS,? Investeringsskydd. Med Apples kontroll över hårdvara och mjukvara, har de varit att lägga värde snabbare än persondatorer. CPU hastigheten ökar har avtagit, så att andra funktioner – såsom Kontinuitet och Handoff – gör äldre Mac tyckas nya maskiner, Pris paritet.. Knacka på Mac för år var priset. Men idag när man jämför priserna på motsvarande konfigurationer, särskilt Ultrabooks, är det tydligt att liknande specifikationer har liknande priser.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

de digirati

Storage Bits ta